Ruske kape
Potreban materijal za patišpanj: 8 jaja 400 gr šećera 8 kašika tople vode 2 kašike kakaoa 16 kašika brašna 1 prašak za pecivo ...
https://narodnirecept.blogspot.com/2016/02/ruske-kape.html
- 8 jaja
- 400 gr šećera
- 8 kašika tople vode
- 2 kašike kakaoa
- 16 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
Sastojci za fil:
- 3 pudinga od vanile
- 1 l mleka
- 250 gr margarina
- 100 gr čokolade
- 1 kašika ulja
- 40 gr maslaca
- 200 gr kokosovog brašna
Priprema:
Jaja umutiti sa šećerom i vodom i na kraju dodati sve ostale sastojke i dobro sjediniti mikserom.
Sipati smesu u pleh od električnog šporeta, obložen papirom za pečenje i ispeći u rerni zagrejanoj na 200*C. Peći nekih 20 minuta.
Puding skuvati u 1l mleka. Kada se ohladi dodati prethodno umućeni margarin.
Kada se kora ohladi seći je manjom ćašom (obim 5cm) na kolutove. Spajati po dva koluta tako što se fil stavi po sredini i sa strane.
Zatim uvaljati u kokosovo brašno. Odozgo ide glazura od čokolade napravljena uobičajeno.
Ako baš volite slatko, u fil dodajte šećer po ukusu.
Sipati smesu u pleh od električnog šporeta, obložen papirom za pečenje i ispeći u rerni zagrejanoj na 200*C. Peći nekih 20 minuta.
Puding skuvati u 1l mleka. Kada se ohladi dodati prethodno umućeni margarin.
Kada se kora ohladi seći je manjom ćašom (obim 5cm) na kolutove. Spajati po dva koluta tako što se fil stavi po sredini i sa strane.
Zatim uvaljati u kokosovo brašno. Odozgo ide glazura od čokolade napravljena uobičajeno.
Ako baš volite slatko, u fil dodajte šećer po ukusu.
Prijatno!
Koliko kolacica ispadne od ove jedne mere? Da li se pece samo jedna kora? Hvala! Vesna
ОдговориИзбришиKoliko kolacica ispadne od ove jedne mere? Da li se pece samo jedna kora? Hvala! Vesna
ОдговориИзбриши