Italijanske kalcone

Sastojci : 350 gr brašna 2 dcl vode 1 kašičica šećera 1 kašičica soli 2 jaja 1 dcl ulja Za fil: 250 gr mleven...




Sastojci :
  • 350 gr brašna
  • 2 dcl vode
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 2 jaja
  • 1 dcl ulja
Za fil:
  • 250 gr mlevenog mesa
  • 150 gr šampinjona
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 paprika
  • 1 paradajz
  • 2 dcl soka od paradajza
  • 150 gr parmezana
Za premaz:
  • 1 jaje
  • susam ili kim za prosipanje

Priprema:
Brašno prosejte i pomešajte sa solju. U mlaku vodu dodajte kvasac sa kašičicom šećera i ostavite desetak minuta da nadođe. 
Nadošli kvasac dodajte brašnu, zatim dodajte jaja i ulje. Zamesite testo i ostavite oko 40 minuta na toplom da se udvostruči.
Nadošlo testo premesite i podelite na 7-8 loptica. Svaku lopticu pojedinačno rastanjite na veličinu manjeg tanjira.

Fil: Luk iseckajte i propržite na ulju da se zastakli. Dodajte mleveno meso i propržite, zatim dodajte šampinjone i njih popržite sa mesom, posolite, pobiberite i dodajte suvih začina.

Svaki rastanjeni deo testa premažite (mažite u jednoj polovini jer se testo presavija) prvo sokom od paradajza, pospite origanom, malo proprženog fila, komad isećenog paradajza, paprike i narendanog sira.

Rasporedite fil da ima podjednako za svaku kalconu.

Presavijte, sastavite krajeve i presavijajte ih prema sredini tako da dobijete malu ogradicu.

Prebacite u nauljen pleh, premažite ih jajetom i pospite kimom ili susamom.Ostavite još desetak minuta da odstoje. Za to vreme uključite rernu na 250 stepeni.

Pecite dok ne porumene. Poslužite kalcone tople.

Prijatno.

Slični recepti

Pite 8908866951203725735

Постави коментар

emo-but-icon

Kako ocenjujete naše recepte?

Popularno

Novo

Utisci

item