Skuša iz rerne

Sastojci za 4 skuše: 100 ml maslinovog ulja 1 ravna kašika suvog začina sok od 1/2 limuna 1 kašičica belog luka u prahu 1 kašika...


Sastojci za 4 skuše:
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 1 ravna kašika suvog začina
  • sok od 1/2 limuna
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašika sušenog peršunovog lista
  • 1 kašika sušenog bosiljka
  • 1 kašičica sušene mirodjije
  • 1/2 kašičice bibera
  • još mogu začini po želji, koje volite
  • 100 ml vode
Priprema:

Umutiti ulje, sok od limuna i začine.

Utrljati rukama ovu smesu oko skuši i unutra.

Sve iskoristiti.

To radite odmah u tepsiji u kojoj ćete ih i peći, da sve što bude od tog preliva curelo iscuri u tepsiju.
Ostaviti da stoji 30 minuta.

Najbolje u keramičkoj ili vatrostalnoj tepsiji da se peče jer se neće zalepiti.

Skuši dodati vodu, prekriti folijom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta pa skinuti poliju i peći još 30 minuta.

Skušu posle otkrivanja folije okrenuti pažljivo da bi se zapekla sa obe strane.

Služiti uz salatu od blitve ili crnog i belog luka kao i uz rižoto.

Prijatno.


Slični recepti

Riba 2291027836531475319

Постави коментар

emo-but-icon

Kako ocenjujete naše recepte?

Popularno

Novo

Utisci

item