Skuša iz rerne
Sastojci za 4 skuše: 100 ml maslinovog ulja 1 ravna kašika suvog začina sok od 1/2 limuna 1 kašičica belog luka u prahu 1 kašika...
https://narodnirecept.blogspot.com/2016/02/skusa-iz-rerne.html
Sastojci za 4 skuše:
- 100 ml maslinovog ulja
- 1 ravna kašika suvog začina
- sok od 1/2 limuna
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašika sušenog peršunovog lista
- 1 kašika sušenog bosiljka
- 1 kašičica sušene mirodjije
- 1/2 kašičice bibera
- još mogu začini po želji, koje volite
- 100 ml vode
Priprema:
Umutiti ulje, sok od limuna i začine.
Utrljati rukama ovu smesu oko skuši i unutra.
Sve iskoristiti.
To radite odmah u tepsiji u kojoj ćete ih i peći, da sve što
bude od tog preliva curelo iscuri u tepsiju.
Ostaviti da stoji 30 minuta.
Najbolje u keramičkoj ili vatrostalnoj tepsiji da se peče jer se
neće zalepiti.
Skuši dodati vodu, prekriti folijom i peći u prethodno
zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta pa skinuti poliju i peći još 30
minuta.
Skušu posle otkrivanja folije okrenuti pažljivo da bi se zapekla
sa obe strane.
Služiti uz salatu od blitve ili crnog i belog luka kao i uz rižoto.
Prijatno.