Posna pita sa šampinjonima, pirinčom i prazilukom

Sastojci: 500 gr gotovih kora, birajte deblje, one imaju 12 kora 1 ceo praziluk 2 šolje pirinča 500 gr šampinjona 1 kašika suvog ...


Sastojci:
  • 500 gr gotovih kora, birajte deblje, one imaju 12 kora
  • 1 ceo praziluk
  • 2 šolje pirinča
  • 500 gr šampinjona
  • 1 kašika suvog zalina
  • još malo soli i bibera po ukusu
  • 100 ml vode
  • 100 ml ulja

    Priprema:
    Praziluk iseckajte na kolutiće pa mu dodajte suvi začin, malo vode i malo ulja.
    Stavite da se dinsta.
    Dinstajte sve dok praziluk potpuno ne omekani uz dodavanje po malov ode.
    Dok se praziluk dinsta pored stavite da se skuva pirinač. Nalijte 2 čaše vode.
    Kada se luk izdinstao dodajte narendane šampinjone, ne dodavajte vode, šampinjoni će pustiti.
    Ostavite da se zajedno dinstaju.
    Kada su šampinjoni gotovi, može da ostane i malo te vodice od kuvanja ne mora sve da ispari sklonite.
    Pirinač kuvajte nekih 15 minuta pa sklonite i poklopite još malo da odstoji.
    Procedite ga iperite tako u cedilji pod mlazom vode,, dobro ocedite i dodajte šampinjonima i praziluku.
    Izmešajte sve pa dodajte još malo soli i bibera, po ukusu, sjediniti i fil je gotov.
    Pomešati ostatak ulja i vodu.
    Tepsiju podmazati, uključiti rernu na 220 stepeni.
    Kore podeliti na po 3. Kod mene su bile debele pa sam delila po  i dobila 4 rolatića. Ako su tanke uzmite po 4 kore.
    Premazati koru mešavinom vode i ulja, staviti drugu opet premazati, pa treću. Nju nemojte mazati nego nanesite deo nadeva. Nadev odokativno rasporedite na 4 dela pa jedan deo nanesite dućinom šire strane naslaganih kora.
    Savijte ivice i uvijte u rolat.
    Tako uradite sa ostalim korama.
    Na kraju sve izbušite nožem na nekoliko mesta pa prelijte ili premažite ostakom vode i ulja.
    Stavite da se peče u zagrejanu rernu dok ne dobije svetlo braon boju.
    Izvadite pečenu pitu iz rerne poprskajte malo vodom i pokrijte krpom.
    Ostavite bar 10 minuta da odstoji pa secite i s služite.
    Prijatno.

Slični recepti

Predjela 6145036705433438565

Постави коментар

emo-but-icon

Kako ocenjujete naše recepte?

Popularno

Novo

Utisci

item