Posna pita sa šampinjonima, pirinčom i prazilukom
Sastojci: 500 gr gotovih kora, birajte deblje, one imaju 12 kora 1 ceo praziluk 2 šolje pirinča 500 gr šampinjona 1 kašika suvog ...
https://narodnirecept.blogspot.com/2016/02/posna-pita-sa-sampinjonima-pirincom-i.html
Sastojci:
- 500 gr gotovih kora, birajte deblje, one imaju 12 kora
- 1 ceo praziluk
- 2 šolje pirinča
- 500 gr šampinjona
- 1 kašika suvog zalina
- još malo soli i bibera po ukusu
- 100 ml vode
- 100 ml uljaPriprema:Praziluk iseckajte na kolutiće pa mu dodajte suvi začin, malo vode i malo ulja.Stavite da se dinsta.Dinstajte sve dok praziluk potpuno ne omekani uz dodavanje po malov ode.Dok se praziluk dinsta pored stavite da se skuva pirinač. Nalijte 2 čaše vode.Kada se luk izdinstao dodajte narendane šampinjone, ne dodavajte vode, šampinjoni će pustiti.Ostavite da se zajedno dinstaju.Kada su šampinjoni gotovi, može da ostane i malo te vodice od kuvanja ne mora sve da ispari sklonite.Pirinač kuvajte nekih 15 minuta pa sklonite i poklopite još malo da odstoji.Procedite ga iperite tako u cedilji pod mlazom vode,, dobro ocedite i dodajte šampinjonima i praziluku.Izmešajte sve pa dodajte još malo soli i bibera, po ukusu, sjediniti i fil je gotov.Pomešati ostatak ulja i vodu.Tepsiju podmazati, uključiti rernu na 220 stepeni.Kore podeliti na po 3. Kod mene su bile debele pa sam delila po i dobila 4 rolatića. Ako su tanke uzmite po 4 kore.Premazati koru mešavinom vode i ulja, staviti drugu opet premazati, pa treću. Nju nemojte mazati nego nanesite deo nadeva. Nadev odokativno rasporedite na 4 dela pa jedan deo nanesite dućinom šire strane naslaganih kora.Savijte ivice i uvijte u rolat.Tako uradite sa ostalim korama.Na kraju sve izbušite nožem na nekoliko mesta pa prelijte ili premažite ostakom vode i ulja.Stavite da se peče u zagrejanu rernu dok ne dobije svetlo braon boju.Izvadite pečenu pitu iz rerne poprskajte malo vodom i pokrijte krpom.Ostavite bar 10 minuta da odstoji pa secite i s služite.Prijatno.