Rižoto sa tikvicama
Sastojci: 1 veča tikvica 1 glavica crnog luka 1 šolja pirinča ( šolja od 200 ml ) 1 kašika suvog začina sušeni peršunov list, mir...
https://narodnirecept.blogspot.com/2016/02/rizoto-sa-tikvicama.html
Sastojci:
- 1 veča tikvica
- 1 glavica crnog luka
- 1 šolja pirinča ( šolja od 200 ml )
- 1 kašika suvog začina
- sušeni peršunov list, mirodjija, bosiljak ( sve po prstohvat )
- 2 – 3 kašike ulja
Priprema:
Prvo skuvati pirinač. Šolju pirinča i dve šolje vode staviti da se
kuva.
Kuvati 15 minuta, pa skloniti i poklopiti.
Ostaviti poklopljeno dok pripremite tikvice.
Na ulju i sa malo vode prodinstati sitno seckan crni luk.
Dodati tikvicu iseckanu na kockice, nije potrebno guliti, samo
izvaditi seme.
Naliti čašu vode, dodati suvi začin i ostaviti da se krčka.
Kada voda ispari i tikvica bi trebala biti skuvana.
Pirinač staviti u cedku pa ga pod mlazom vode orati i ocediti.
Tikvicama dodati pirinač, začine i promešati.
Jelo je spremno da se posluži.
Prijatno.