Pohovana pečena paprika punjena sirom
Ja kad ovo spremim kao prilog ništa više se ni ne pojede. Ovo je nama i prilog i glavno jelo, a i večera. Ukus je neponovljiv, uz pohova...
https://narodnirecept.blogspot.com/2016/02/ja-kad-ovo-spremim-kao-prilog-nista.html
Ja kad ovo spremim kao prilog ništa više se ni ne pojede. Ovo je nama i prilog i glavno jelo, a i večera. Ukus je neponovljiv, uz pohovanu pečenu papriku ništa nam više ni ne treba!
Sastojci:
- 10 pečenih paprika, po mogućstvu celih, da bi se sir lepo ” upakovao”
- 10 parčadi sira trapista, ja ga isečem kao pločice pa uguram u papriku ( može da se koristi i feta, kao i sitni sir, šta imate time napunite )
- 2 cela jaja
- brašno i prezla
- ulje za pečenje
- so
Priprema:
Papriku ukoliko je sir
neslan posolite, a ukoliko je slan probajte ga procenite da li treba da se
paprika posoli.
Obacite sir u papriku i ako je
potrebno možete i čačkalicom zatvoriti kraj paprike.
Uvaljati u brašno, pa u umućeno
jaje i na kraju u prezlu.
Krajeve gde je paprika zatvorena
posle prezle još jednom umočite u jaje pa u prezlu, da se dodatno fino zatvori
is tavite das e peče u zagrejano ulje.
na jaču temperaturu, ali ne ni
na najjaču.
Potrebno je samo da sir krene da
se topi, a da se jaje okolo ispeče.
Kada porumeni sa obe strane
gotovo je.
Služiti i toplo i hladno.
Prijatno.