Meksički burito

Za brži način pripremanja mogu se koristiti i gotove tortilje, a ovi sastojci su dovoljni za 10 komada. Za tortilje: 150 gr kukuruz...

Za brži način pripremanja mogu se koristiti i gotove tortilje, a ovi sastojci su dovoljni za 10 komada.

Za tortilje:
  • 150 gr kukuruznog brašna
  • 200 gr glatkog belog brašna
  • 2-2,5 dl vode
  • malo soli
  • Za fil:
    • 700 gr mlevene junetine
    • 2-3 kašike ulja
    • 1 struk praziluka
    • 3 paprike (crvena, žuta, zelena)
    • kukuruz šećerac
    • crveni pasulj (iz konzerve)
    • 1 paradajz
    • začin za burito
    • mešavina začina
    • malo soli
    • malo kečapa
    • malo paradajz-pirea
    • 1 kocka za kokošju supu
    Za prilog:
    • zelena salata
    • sveži krastavac
Priprema:

Tortilje: Od navedenih sastojaka umesiti testo, podeliti ga na 10 loptica i svaku posebno razvaljati i kratko peći sa obe strane u tavi bez masnoće.

Pečene tortilje stavljati jednu na drugu, a svaku odvajati komadom papira za pečenje da se ne zalepe.

Fil: Na zagrejanom ulju propržiti sitno iseckanu svežu papriku, pa nakon 5 minuta ubaciti na kolutove izrezan praziluk i malo posoliti.

Dodati mleveno meso. Kad se malo proprži, doliti prethodno proključale vode sa kokošjom kockom za supu. Temeljac dalje dolivati po potrebi.

Začiniti mešavinom začina, burito začinom (ali ne previše jer u njemu ima čilija), dodati malo kečapa i paradajz-pirea pa promešati.

Dodati i sitno iseckan paradajz i na kraju crveni pasulj i kukuruz šećerac.

Zelenu salatu i krastavac iseći i začiniti sa malo soli, ulja i sirćeta.

Na tortilju po sredini staviti fil, pa preko salatu, saviti sa jedne pa sa druge strane i zabosti čačkalicu da se ne otvara.

Prijatno!

Slični recepti

Predjela 1186233093202738623

Постави коментар

emo-but-icon

Kako ocenjujete naše recepte?

Popularno

Novo

Utisci

item