Krempita
Ovo je klasični recept prave poslastičarske krempite i vrlo rado ga delimo sa vama! Zašto da platite dva parčeta kolača u nekoj poslastičar...
https://narodnirecept.blogspot.com/2016/02/krempita.html
Ovo je klasični recept prave poslastičarske krempite i vrlo rado ga delimo sa vama! Zašto da platite dva parčeta kolača u nekoj poslastičarnici, kada za isti novac možete imati celu tepsiju? Uživajte!
Za biskvit:
Za biskvit:
- 6 žumanaca
- 2 cela jajeta
- 6 kašika šećera
- 3 kašike vrele vode
- 7 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1,2 l mleka
- 8 belanaca
- 8 kašika šećera
- 3 kesice pudinga od vanile
Za fil:
Priprema:
Za biskvit penasto umutiti žumanca, pa dodati šećer. Potom penasto umutiti dva jajeta, pa ih dodati žumancima. Kada je smesa udvostručena, dodati vodu i brašno izmešano sa praškom za pecivo.
Smesu izliti u podmazanu i brašnom posutu tepsiju, pa peći na 150 stepeni. Pri pečenju paziti da kora ne porumeni, jer treba da ostane zlatnožute boje.
Dok se kora peče, pripremiti fil. Belanca umutiti u čvrst sneg, pa im dodati šećer i mutiti sve dok se šećer ne istopi.
Staviti 1,2 l mleka da provri. Puding iz sve tri vrećice dobro izmešati sa 2 dl hladnog mleka tako da ne ostanu grudvice. Kada mleko provri, istresti umešan puding sa hladnim mlekom i kuvati do potrebne gustoće uz stalno mešanje.
Vreo puding sipati u belanca i malo umutiti.
Ohlađen biskvit horizontalno preseći na dva dela. Donji deo ostaviti u tepsiji, pa preko njega sipati fil. Preko fila staviti drugi deo biskvita.
Posuti šećerom u prahu i ostaviti u frižider da se dobro stegne.
Prijatno!
Za biskvit penasto umutiti žumanca, pa dodati šećer. Potom penasto umutiti dva jajeta, pa ih dodati žumancima. Kada je smesa udvostručena, dodati vodu i brašno izmešano sa praškom za pecivo.
Smesu izliti u podmazanu i brašnom posutu tepsiju, pa peći na 150 stepeni. Pri pečenju paziti da kora ne porumeni, jer treba da ostane zlatnožute boje.
Dok se kora peče, pripremiti fil. Belanca umutiti u čvrst sneg, pa im dodati šećer i mutiti sve dok se šećer ne istopi.
Staviti 1,2 l mleka da provri. Puding iz sve tri vrećice dobro izmešati sa 2 dl hladnog mleka tako da ne ostanu grudvice. Kada mleko provri, istresti umešan puding sa hladnim mlekom i kuvati do potrebne gustoće uz stalno mešanje.
Vreo puding sipati u belanca i malo umutiti.
Ohlađen biskvit horizontalno preseći na dva dela. Donji deo ostaviti u tepsiji, pa preko njega sipati fil. Preko fila staviti drugi deo biskvita.
Posuti šećerom u prahu i ostaviti u frižider da se dobro stegne.
Prijatno!