Krempita

Ovo je klasični recept prave poslastičarske krempite i vrlo rado ga delimo sa vama! Zašto da platite dva parčeta kolača u nekoj poslastičar...

Ovo je klasični recept prave poslastičarske krempite i vrlo rado ga delimo sa vama! Zašto da platite dva parčeta kolača u nekoj poslastičarnici, kada za isti novac možete imati celu tepsiju? Uživajte!

Za biskvit:
  • 6 žumanaca
  • 2 cela jajeta
  • 6 kašika šećera
  • 3 kašike vrele vode
  • 7 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo

  • Za fil:
    • 1,2 l mleka
    • 8 belanaca
    • 8 kašika šećera
    • 3 kesice pudinga od vanile
Priprema:

Za biskvit penasto umutiti žumanca, pa dodati šećer. Potom penasto umutiti dva jajeta, pa ih dodati žumancima. Kada je smesa udvostručena, dodati vodu i brašno izmešano sa praškom za pecivo.

Smesu izliti u podmazanu i brašnom posutu tepsiju, pa peći na 150 stepeni. Pri pečenju paziti da kora ne porumeni, jer treba da ostane zlatnožute boje.

Dok se kora peče, pripremiti fil. Belanca umutiti u čvrst sneg, pa im dodati šećer i mutiti sve dok se šećer ne istopi.

Staviti 1,2 l mleka da provri. Puding iz sve tri vrećice dobro izmešati sa 2 dl hladnog mleka tako da ne ostanu grudvice. Kada mleko provri, istresti umešan puding sa hladnim mlekom i kuvati do potrebne gustoće uz stalno mešanje.

Vreo puding sipati u belanca i malo umutiti.

Ohlađen biskvit horizontalno preseći na dva dela. Donji deo ostaviti u tepsiji, pa preko njega sipati fil. Preko fila staviti drugi deo biskvita.


Posuti šećerom u prahu i ostaviti u frižider da se dobro stegne.

Prijatno!

Slični recepti

Kolači 5345179369826061528

Постави коментар

emo-but-icon

Kako ocenjujete naše recepte?

Popularno

Novo

Utisci

item