Pita sa bundevom – Bundevara

Poslastica jesenje trpeze je definitivno bundevara. Sigurna sam da svako od vas ima neki svoj proveren, bakin recept, pa tako i mi. Za one ...

Poslastica jesenje trpeze je definitivno bundevara. Sigurna sam da svako od vas ima neki svoj proveren, bakin recept, pa tako i mi. Za one koji još nisu spremali ovakvu vrstu pite delimo naš recept.


Sastojci:

  • 1 kg bundeve
  • 500 gr tankih kora
  • 20 kašika šećera ( može po ukusu, ali ispod 20 kašika je premalo – mi inače ne jedemo preslatko )
  • 1oo ml ulja
  • 100 ml vode
  • šećer u prahu za posipanje
    Priprema:
    Bundevu izrendati, pa dodati šećer.
    Izmešati i ostaviti da  odstoji 10 minuta.
    Bundeva će pustiti sok, ali ja je ne cedim, ja sa tim sokom izmažem kore.
    Podeliti zatim kore na 4 dela.
    Rernu uključiti da se zagreje na 220 stepeni.
    Uljem premazati pleh.
    Uzeti jedan deo kora, kod mene je to 4 kore.
    Premazati prvu sa uljem, tanko četkicom, pa staviti drugu i namazati sa vodom, pa treću kombinujući malo ulja i malo vode.
    Kada stavim četvrtu ja nju ne premazujem jer uzmem jednu četvrtinu smese sa bundevom i malo tog soka što je bundeva pustila.
    Fil od bundeve nanesem na 2/3  kore, ali na užoj strani, pa tako i umotam.
    Tako uradim sva četiri rolatića sa bundevom i poslažem u pleh, premažem sa uljem i vodom i stavim da se peče na 200 stepeni 5 minuta, pa smanjim na 180 da se ispeče do kraja.
    Kada stavim na ovako jaku temperaturu onda dobijem odgore baš hrskavu koricu.
    Ohladiti bundevaru i posuti sa šećerom u prahu i poslužiti.
    Prijatno.

Slični recepti

Posni kolači 4116495781614309793

Постави коментар

emo-but-icon

Kako ocenjujete naše recepte?

Popularno

Novo

Utisci

item