Pita sa jabukama
Sastojci: 700 gr brašna malo soli 3 kašike ulja 3,5-4 dcl tople vode jabuke šećer cimet Priprema: 700 gr brašna istrest...
https://narodnirecept.blogspot.com/2016/02/pita-sa-jabukama.html
- 700 gr brašna
- malo soli
- 3 kašike ulja
- 3,5-4 dcl tople vode
- jabuke
- šećer
- cimet
Priprema:
700 gr brašna istresti u plastičnu zdelu, malo posoliti, dodati 3 kašike ulja i sve lagano umesiti sa 3,5-4 dcl tople vode (to sve zavisi kakvo je brašno).
Kada se umesi testo, podeliti na dve jufke i onda svaku posebno još malo mesiti.
Kada su umesene svaku sa oklagijom razviti malo u krug i premazati sa uljem, pa ostaviti pola sata da stoje.
Onda uzeti prvu koru i malo je rukama lagano razvući, pa je staviti na sredinu stola na koji smo stvarili čaršav.
Krajeve kore lagano vučemo u krug oko stola dok se sve ne razvuče.
Zadebljale krajeve odrežite, posuti sa uljem i staviti nadev tako što se prethodno narendane jabuke izmešaju sa šećerom i cimetom.
Rukom rasporediti nadev po kori, uviti kore sa jedne i druge strane prema sredini stola, poslagati u tepsiju od gore ulje i peći na 200 stepeni.
Prijatno!
Kada se umesi testo, podeliti na dve jufke i onda svaku posebno još malo mesiti.
Kada su umesene svaku sa oklagijom razviti malo u krug i premazati sa uljem, pa ostaviti pola sata da stoje.
Onda uzeti prvu koru i malo je rukama lagano razvući, pa je staviti na sredinu stola na koji smo stvarili čaršav.
Krajeve kore lagano vučemo u krug oko stola dok se sve ne razvuče.
Zadebljale krajeve odrežite, posuti sa uljem i staviti nadev tako što se prethodno narendane jabuke izmešaju sa šećerom i cimetom.
Rukom rasporediti nadev po kori, uviti kore sa jedne i druge strane prema sredini stola, poslagati u tepsiju od gore ulje i peći na 200 stepeni.
Prijatno!