Grčka salata

Sastojci: 2 paradajza 1/2 svezeg krastavca 18 kom  maslina 1/2 glavice zelene salate 1 manja glavica luka 125 gr feta sira 1/4 ka...

Sastojci:
  • 2 paradajza
  • 1/2 svezeg krastavca
  • 18 kom  maslina
  • 1/2 glavice zelene salate
  • 1 manja glavica luka
  • 125 gr feta sira
  • 1/4 kašičice origana
  • 100 ml maslinovog ulja
  • sok od 1/2 limuna
  • 1/2 kašičice peršunovog lista ( sušenog )
  • 1/2 kašičice soli
Priprema:
Oprati zelenu salatu pa se iskidati na manje komade.
paradajz i krastavce iseckati na kockice, kao za jedan zalogaj.
Luk očistiti pa iseći na kolutove i razvdoiti ih.
U posudu staviti salatu, pa paradajz pa krastavce, pa luk.
Odgore posuti sa maslinama i iseckanim feta sirom na kockice.
Pomešati maslinovo ulje, sok od limuna, origano, so i peršun i dobro izmešati, dok se so ne otopi.
Ovim dresingom preliti salatu.
Grčka salata se servira odmah po pravljenju zbog zelene salate koja kad odstoji nema više onaj svež izgled. U toku zime ovu salatu najbolje je praviti bez zelene salate.
Prijatno!

Slični recepti

Salate 8334679075401824722

Постави коментар

emo-but-icon

Kako ocenjujete naše recepte?

Popularno

Novo

Utisci

item