Rolovana piletina

Sastojci: 6 pilećih bataka sa zabatkom senf feta sir šunka, praška šunka pečena paprika šampinjoni nekoliko kriški slanine ...

Sastojci:
  • 6 pilećih bataka sa zabatkom
  • senf
  • feta sir
  • šunka, praška šunka
  • pečena paprika
  • šampinjoni
  • nekoliko kriški slanine
Priprema:

Batake iskostiti pa ih malo izlupati tučkom i posoliti.
Na radnu površinu raširiti foliju pa poslagati slaninu pa odgore batake, tri dole i tri gore, lepo ih uklopiti da se dobije pravugaonik.
Meso tad premazati senfom, pa poslagati prvo šunku ili prašku šunku, pečenu papriku, krupno sečene šampinjone i feta sir. Feta sir se stavlja jer on ne curi pri pečenju.
Urolajte sve zajedno. Uzmete jedan kraj folije, duži i podižete piletinu, uvijate, pomognete rukama, pa podižete do kraja, dok se sve ne uvije, dole vam ostane folija, prebacite, malo stisnete rukom, da se sve zalepi, stisnete sastrane, zavrnete taj ostatak folije, probušite nekoliko rupica čačkalicom.
Pečete na 200 stepeni sat – sat ipo vremena.
Nema kuvanja, nema kostiju, nema onda sjedinjavanja i nema mrežice one, u foliji ostaje sočnije, dok u mrežici se susi i nemojte da vas zavara folija. 
I u njoj se ipeče, ne obari se. Pred kraj skinite pažljivo foliju i ostavite da se rolat zapeče desetak minuta, da se uhvati fina korica.
Pečen rolat izvadite iz rerne i ostavite da odstoji nekoliko minuta pa ga isecite.
Rolovana piletina se služi i topla i hladna zavisno od namene.
Prijatno!

Slični recepti

Jela sa mesom 7897632979318571419

Постави коментар

emo-but-icon

Kako ocenjujete naše recepte?

Popularno

Novo

Utisci

item