Posne slatke kifle
Posne kifle za post na ulju. Kifle mogu biti fantastičnog ukusa čak i posne, bez margarina i mleka. Probajte, sigurna sam da će vam se dopa...
https://narodnirecept.blogspot.com/2016/02/posne-slatke-kifle.html
Posne kifle za post na ulju. Kifle mogu biti fantastičnog ukusa čak i posne, bez margarina i mleka. Probajte, sigurna sam da će vam se dopasti.
Sastojci:
- 600 ml vode
- 5 kašika šećera
- 40 gr svežeg kvasca
- 1/2 kašičice soli
- 70 ml ulja
- 1 kg brašna
- pekmez za punjenje
Priprema:U toplu vodu izmrviti kvasac i kašiku šećera pa izmešati.Dodati pola mere brašna, izmešati pa dodati malo više od pola ulja, so i ostatak šećera.Opet izmešati pa postepeno dodavati brašno i mesiti testo.Umesiti glatko i meko testo pa preliti sa 50 ml ulja ( ostaće vam još malo, sa tim ćete namazati tepsiju i kifle posle ).Ostaviti da odstoji i nakisne 30 minuta.Premesiti pa podeliti na 5 delova.Svaki deo preseći na 8 delova ( trouglova ) pa na svaki staviti malo pekmeza i uviti.Namazati pleh uljem pa poslagati kifle, pa i njih tanko premazati.Ostaviti da odstoje 20 minuta, da nakisnu ( sačekajte da lepo nakisnu, biće meke i vazdušaste )Zagrejte rernu na 200 stepeni pa ih pecite gk ne porumene.Pečene kifle nežno premažite sa ostatkom ulja, sačekajte par minuta da upiju pa pospite šećerom u prahu.Prijatno.