Punjeni, pohovani šampinjoni

Malo više truda za vaše goste ili ukućane. Sjajno predjelo ili prilog su ovi punjeni šampinjoni pa ispohovani. Sastojci: 20 komada p...

Malo više truda za vaše goste ili ukućane. Sjajno predjelo ili prilog su ovi punjeni šampinjoni pa ispohovani.

Sastojci:
  • 20 komada pečuraka,
  • 200 g šunke,
  • 200 g dimljenog sira,
  • 1-2 kašike kisele pavlake,
  • malo peršuna,
  • so, biber,
  • 1 kašika margarina,
  • i 1/2 kašika ulja,
  • jaje,
  • ulje za prženje,
  • brašno, prezle

    Priprema:
    Očistimo šampinjone i uklonimo im nogice koje iseckamo na sitne kockice.
    U tiganj stavite margarin i ulje pa gagrejte i stavite iseckane šampinjone sa sitno iseckanom šunkom. Ostavite da se proprži pa uklonite višak tečnosti.
    Posolite i pobiberite po ukusu i ostavite da se ohladi pa dodajte rendani sir i peršun i promešajte.
    Dodajte jednu kašiku pavlake i ako je gusto i kompaktno nemojte više da se ne razvodeni.
    Uzimajte po jedan šampinjon i punite unutrašnjost ovim sastavom.
    Uvaljajte u brašno, jaje pa prezlu i pohujte na ulju zagrejanom na srednjoj jačini.
    Isponovane šampinjone odstranite na ubus da se ocedi višak masnoće.
    Poslužite tople.

Slični recepti

Topla predjela 8511980681801511869

Постави коментар

emo-but-icon

Kako ocenjujete naše recepte?

Popularno

Novo

Utisci

item