Pusla torta

Kora: 6 belanaca 200 gr šećera 1 sok od pola limuna Fil: 6 žumanaca 6 kašika šećera 2 kašike gustina 500 ml mleka 200 ml...



Kora:
  • 6 belanaca
  • 200 gr šećera
  • 1 sok od pola limuna
Fil:
  • 6 žumanaca
  • 6 kašika šećera
  • 2 kašike gustina
  • 500 ml mleka
  • 200 ml slatke pavlake
  • 400 gr višanja
Dekorisanje:
  • 300 ml slatke pavlake



Priprema:
U činiju staviti belanca, sok od limuna i umutiti u čvrst sneg. Postepeno dodavati 1 po 1 kašiku šećera i mutiti dok se šećer ne rastopi i smesa postane čvrsta. Tempsiju obložiti papirom za pečenje, sipati smesu za koru i ravnomerno rasporediti.

Rernu zagrejati na 100*C i staviti koru da se suši oko jedan i po sat. Koru izvaditi iz tepsije tek kada se skroz ohladi.

Umutiti penasto žumance sa šećerom, dodati gustin i promešati. Zagrejati mleko, sipati smesu od žumanaca i kuvati uz neprekidno mešanje dok se krem ne zgusne.

Ostaviti da se krem ohladi. Slatku pavlaku umutiti u šlag, a zatim postepeno dodavati krem.

Fil podeliti na dva dela i u jedan deo dodati oceđene višnje. Koru preseći po dužini na dva dela. Donju koru staviti na tacnu, premazati filom od višanja, preklopiti drugom korom i premazati žutim filom.

Tortu ukrasiti umućenom slatkom pavlakom.

Prijatno!

Slični recepti

Torte 5251660610396058650

Постави коментар

emo-but-icon

Kako ocenjujete naše recepte?

Popularno

Novo

Utisci

item