Kinder bajadera
Tamni sloj: 150 g šećera 100 ml vode 125 g margarina 50 g čokolade 150 gr mlevenog keksa 150 gr mlevenih oraha Beli slo...
https://narodnirecept.blogspot.com/2016/02/kinder-bajadera.html
- 150 g šećera
- 100 ml vode
- 125 g margarina
- 50 g čokolade
- 150 gr mlevenog keksa
- 150 gr mlevenih oraha
Beli sloj:
- 200 gr šećera
- 50 ml vode
- 125 gr margarina
- 200 gr mleka u prahu
Priprema:
Tamni sloj: U posudu staviti šećer i vodu, kuvati dok se šećer istopi, dodati margarin i čokoladu da se istopi, skinuti sa vatre i dodati mleveni keks i mlevene orahe. Dobro izmešati.
Masu staviti u pleh dimenzija 25x20, prethodno podmazan sa uljem.
Beli sloj: Umutiti mikserom margarin sa mlekom u prahu. U posudu staviti šećer i vodu kuvati i kad bude gust sirup, vruć dodati u umućen margarin sa mlekom u prahu. Dok dodajemo sirup neprekidno mešamo mikserom 1-2 minuta. Dok je još toplo (masa se brzo steže) izlijemo preko tamnog sloja, izravnjamo i ostavimo da se ohladi.
Masu staviti u pleh dimenzija 25x20, prethodno podmazan sa uljem.
Beli sloj: Umutiti mikserom margarin sa mlekom u prahu. U posudu staviti šećer i vodu kuvati i kad bude gust sirup, vruć dodati u umućen margarin sa mlekom u prahu. Dok dodajemo sirup neprekidno mešamo mikserom 1-2 minuta. Dok je još toplo (masa se brzo steže) izlijemo preko tamnog sloja, izravnjamo i ostavimo da se ohladi.
Prijatno!