Špagete Karbonara – Carbonara
Sastojci: 250 g špageta ili lingvini testenine 200 g slanine 3 kašike maslinovog ulja 2 čena belog luka 2 jaja 50 g rendanog parm...
https://narodnirecept.blogspot.com/2016/02/spagete-karbonara-carbonara.html
Sastojci:
- 250 g špageta ili lingvini testenine
- 200 g slanine
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 čena belog luka
- 2 jaja
- 50 g rendanog parmezana
- so
- biber
Priprema:
Skuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju. Špagete se obično
skuvaju za 8 minuta pa se ostave u vreloj vodi da odstoje još 15-ak i onda se
cede.
Slaninu iseći na trake i propržiti na maslinovom ulju, pred kraj
dodati izgnječen beli luk.
Ocediti špagete pa ih staviti u šerpu i preko njih preliti slaninu
i beli luk sa masnoćom.
Naliti kutlaču vode u kojoj se kuvala testenina.
Začiniti solju i biberom, promešajte, a zatim dodajte jaja koja ste umutili sa rendanim sirom.
Sklonite sa vatre pa dodajte smesu od jaja i sira, da se ne pretvori u kajganu.
Zatim vratite na vatru i dodajte još malo vode, procenite koliko treba, da bude gušći sos, pa prokrčkajte još par minuta (2-5min).
Poslužite špagete karbonara tople.
Prijatno!
Sklonite sa vatre pa dodajte smesu od jaja i sira, da se ne pretvori u kajganu.
Zatim vratite na vatru i dodajte još malo vode, procenite koliko treba, da bude gušći sos, pa prokrčkajte još par minuta (2-5min).
Poslužite špagete karbonara tople.
Prijatno!