Supa sa mesnim lopticama
Sastojci: 1 velika glavica crnog luka 1 velika šargarepa 1 crvena ili zelena paprika 1 koren peršuna šaka graška šaka iseckane ...
https://narodnirecept.blogspot.com/2016/02/supa-sa-mesnim-lopticama.html
Sastojci:
- 1 velika glavica crnog luka
- 1 velika šargarepa
- 1 crvena ili zelena paprika
- 1 koren peršuna
- šaka graška
- šaka iseckane žute boranije
- 1 kriška celera
- 100-150 ml soka od paradajza
- 1/2 veza peršuna
- nekoliko listova lorbera
- ulje i so
Za ćufte:
- 300 gr mlevenog meso
- 70-80 gr pirinča
- 1 jaje
- so
Priprema:
Za ćufte pomešati sve sastojke, pa mokrim rukama oblikovati kuglice veličine oraha, prekriti folijom i ostaviti u frižider.
Nekoliko kašika ulja staviti u šerpu pa dodati sitno iseckan crni luk i malo propržiti na laganoj vatri.
Zatim dodati povrće ( celer, šargarepa, koren peršuna ) sitno iseckano, pa i njih propržiti na laganoj vatri i njih.
Dodati grašak, boraniju, sok od paradajza, lorber i iseckanu papriku pa naliti vode dve čaše i poklopiti.
Ostaviti da se kuva sat vremena.
Nakon sat vremena dodajte ćuftice, lagano ih spuštajte u supicu, pa ostavite da se kuva otprilike još 20 minuta, tad bi trebalo da u loptice skuvane, to proverite.
Na kraju sve zalinite po ukusu, dodajte peršunov list, lorber izvadite, pa poslužite uz pavlaku.
Nekoliko kašika ulja staviti u šerpu pa dodati sitno iseckan crni luk i malo propržiti na laganoj vatri.
Zatim dodati povrće ( celer, šargarepa, koren peršuna ) sitno iseckano, pa i njih propržiti na laganoj vatri i njih.
Dodati grašak, boraniju, sok od paradajza, lorber i iseckanu papriku pa naliti vode dve čaše i poklopiti.
Ostaviti da se kuva sat vremena.
Nakon sat vremena dodajte ćuftice, lagano ih spuštajte u supicu, pa ostavite da se kuva otprilike još 20 minuta, tad bi trebalo da u loptice skuvane, to proverite.
Na kraju sve zalinite po ukusu, dodajte peršunov list, lorber izvadite, pa poslužite uz pavlaku.
Prijatno!