Tulumbe

Sastojci: 500 ml vode 500 gr mekog brašna 100 ml ulja Sirup: 800 ml vode 1 kg kristal šećera 1/2 limuna ( može i ne mora ) ...


Sastojci:
  • 500 ml vode
  • 500 gr mekog brašna
  • 100 ml ulja

  • Sirup:
    • 800 ml vode
    • 1 kg kristal šećera
    • 1/2 limuna ( može i ne mora )
    Priprema:
    Prvo se pravi sirup koji mora biti hladan.
    Staviti vodu i šećer na vatru i kad provri kuvati 5 minuta da se dobije fini lepljivi sirup.
    Izmaći, dodati limun ako dodajete i ostaviti da se ohladi.
    Sirup može da se stavi u frižider do korištenja.
    Ulje i vodu pomešati i staviti da provri.
    Kad provri smanjiti vatru i dodati brašno pa masu ukuvati.
    Mešati sve dok se brašno je sjediniti sa uljem i vodom i ne dobije se mešanjem testo.
    Ostaviti da se ohladi pa kad bude mlako, malo rumom premesiti.
    Dobiće se fina lopta, tvrdjeg testa.
    Zatim dodavati jedno po jedno jaje i mutiti.
    Ja sam dodala 7 krupnih jaja, a to može da vam varira zavisno od krupnoće jaja, pa da bude nekome 6 a nekome 8.
    Najbolje taj deo pogledati u videu, koja gustina testa se dobije.
    U širu posudu istresti 1l ulja i zagrejati da bude mlako.
    Napuniti špric za tulumbe masom za tulumbe i staviti zvezda nastavak sa širokim kracima i istiskati u mlako ulje.
    Seći prstom ili makazama.
    Ako želite da se rebra vide jače na tulumbama, onda koristiti nastavak zvezda, ali sa užim kracima.
    Pečene tulumbe, a pečene su kad su zlatno žute boje, vaditi u prethodno pripremljen sirup.
    Ulje za pečenje skloniti da se hladi 10 – 15 minuta, a tulumbe u sirupu držati 2 – 3 minute pa vaditi.
    Tulumbe okolo moraju biti hrskave a iznutra mekane i sočne.
    Prijatno.

Slični recepti

Kolači 4481893825975138961

Постави коментар

emo-but-icon

Kako ocenjujete naše recepte?

Popularno

Novo

Utisci

item