Mantije

Za testo 700 gr brašna 1,5 kašičica soli 400 ml vode Za fil: 40 gr maslaca 150 gr crvenog luka 400 gr mlevene junetine 1 ...


Za testo
  • 700 gr brašna
  • 1,5 kašičica soli
  • 400 ml vode

  • Za fil:
    • 40 gr maslaca
    • 150 gr crvenog luka
    • 400 gr mlevene junetine
    • 1 kašičica mešavine začina
    • so
    • biber
    Za premazivanje:
    • 125 gr rastopljenog maslaca
Priprema:

U velikoj zdeli pomešati brašno, so i vodu te zamesiti mekano testo. Zdelu prekriti kuhinjskom krpom i pustiti da odstoji 30 minuta.

U tavu staviti 40 gr maslaca i zagrejati ga na vatri dok se ne rastopi. Dodati sitno iseckani luk i dinstati na srednjoj vatri 4-5 minuta, dok ne postane staklast.

Dodati meso, mešavinu začina, so i biber, te ostaviti da se krčka dok ne ispari voda koju je meso pustilo. Dinstati meso još 2-3 minuta i pustiti da se ohladi.

Testo razvaljati na pobrašnjenoj podlozi, podeliti na 8 jednakih kuglica, premazati svaku rastopljenim maslacem i ostaviti da odstoje 20 minuta.

Svaku kuglicu malo raširiti valjkom za testo, pa je lagano razvući rukama tako da se dobije jedna tanka kora (dimenzija otprilike 50-70cm).

Kada je prva kora razvučena, namazati je rastopljenim maslacem pa na nju staviti drugu koru. Postupak ponavljati dok sve kore ne potroše.

Dobijenu koru izrezati na jednake kvadrate i po njima ravnomerno rasporediti pripremljeno meso.

Na kraju ih premazati rastopljenim maslacem i peći 35-40 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 230 stepeni. Poslužiti sa jogurtom.

Prijatno!

Slični recepti

Jela sa mesom 3519133522128744089

Постави коментар

emo-but-icon

Kako ocenjujete naše recepte?

Popularno

Novo

Utisci

item