Torta sa breskvama i piškotama
Nepečena torta sa breskvama. Brza i jednostavna, za letnje uživanje. Sastojci: · 500 gr breskvi ( sveže, kompot ili...
https://narodnirecept.blogspot.com/2016/02/torta-sa-breskvama-i-piskotama.html
·
500 gr breskvi ( sveže, kompot ili u konzervi )
·
500 ml mleka
·
300 gr šećera
·
1 kašika brašna
·
20 gr želatina
·
5 jaja
·
500 ml slatke pavlake
·
2 dupla paketa piškota ( 400 gr )
Priprema:
Želatin potopiti u vodu ili sok
od breskve ( 200 ml ) i ostaviti da nabubri.
Ulupati jaja sa šećerom, dodati
brašno i mleko i opet umutiti, pa staviti na vatru da se skuva.
Kuvati dok se ne zgusne na
gustinu nešto redju od pudinga, pa skloniti sa vatre i dodati nabubreli
želatin.
Energično promešati i ostaviti
da se ohladi. Dok se hladi povremeno mešati.
Kad je krem mlak staviti u
frižider i opet promešati.
U frižideru ostaviti sat
vremena, posle pola sata opet promešati.
Ulupati slatku pavlaku pa je
sjediniti sa kremom.
Na dno šerpe ili kalupa staviti
iseckane breskve, a uz ivicu posude slagati piškote umočene u mleko ( slika )
Kalup je prečnika 23 cm.
Staviti pola krema ili trećinu,
po želji, pa iseckane breskve.
Tako uraditi do kraja, slažite
kako želite. ( slika )
Na kraju poslažite odgore
umoćene piškote.
Ostavite u frižider najmanje 4h.
Možete u zamrzivač 2h i onda
okrenete na tacnu i stavite u frižider.
Prijatno.