Torta sa breskvama i piškotama

Nepečena torta sa breskvama. Brza i jednostavna, za letnje uživanje. Sastojci: ·          500 gr breskvi ( sveže, kompot ili...

Nepečena torta sa breskvama. Brza i jednostavna, za letnje uživanje.

Sastojci:


·         500 gr breskvi ( sveže, kompot ili u konzervi )
·         500 ml mleka
·         300 gr šećera
·         1 kašika brašna
·         20 gr želatina
·         5 jaja
·         500 ml slatke pavlake
·         2 dupla paketa piškota ( 400 gr  )

Priprema:
Želatin potopiti u vodu ili sok od breskve ( 200 ml ) i ostaviti da nabubri.
Ulupati jaja sa šećerom, dodati brašno i mleko i opet umutiti, pa staviti na vatru da se skuva.
Kuvati dok se ne zgusne na gustinu nešto redju od pudinga, pa skloniti sa vatre i dodati nabubreli želatin.
Energično promešati i ostaviti da se ohladi. Dok se hladi povremeno mešati.
Kad je krem mlak staviti u frižider i opet promešati.
U frižideru ostaviti sat vremena, posle pola sata opet promešati.
Ulupati slatku pavlaku pa je sjediniti sa kremom.
Na dno šerpe ili kalupa staviti iseckane breskve, a uz ivicu posude slagati piškote umočene u mleko ( slika )
Kalup je prečnika 23 cm.
Staviti pola krema ili trećinu, po želji, pa iseckane breskve.
Tako uraditi do kraja, slažite kako želite. ( slika )
Na kraju poslažite odgore umoćene piškote.
Ostavite u frižider najmanje 4h.
Možete u zamrzivač 2h i onda okrenete na tacnu i stavite u frižider.
Prijatno.

Slični recepti

Torte 1983933146520376377

Постави коментар

emo-but-icon

Kako ocenjujete naše recepte?

Popularno

Novo

Utisci

item