Pileća supa sa griz knedlama
U supu sam stavila pileće batake koje sam kasnije iskoristila kod glavnog jela. Uvek na ovakav način možete iskoristiti meso iz supe ako ga...
https://narodnirecept.blogspot.com/2016/02/pileca-supa-sa-griz-knedlama.html
U supu sam stavila pileće batake koje sam kasnije iskoristila kod glavnog jela. Uvek na ovakav način možete iskoristiti meso iz supe ako ga ne jedete i pripremite odlične pileće ćufte i na taj način uštedite.
Sastojci:
Sastojci:
- 2 pileća bataka sa zabatcima
- 2 veće šargarepe
- 1 paštrnak
- 1 peršun
- 1 mali crni luk
- 1 kašika suvog začina
- 1/2 kašičice šećera
- prstohvat soli
Za knedle:
- 1 jaje
- prstohvat soli i peršuna
- 5 – 6 kašika griza
Priprema:Batake oprati pa staviti u hladnu vodu.Dodati očišćenu šargarepu, peršun i paštrnak, dodati crni luk i suvi začin, pa na jaču vatru staviti da provri.kad provri skinuti što je zapenilo pa smanjiti na srednju vatru da se lagnao sve kuva.Kada su se i meso i šargarepa skuvali procediti, pa šargarepu vratiti celu ili iseckati.Ulupati jaje pa dodati griz so i peršun, a u supu dodati so i šećer pa sačekati da provri.Vaditi malom kašičicom knedle i spuštati u supu.Ostaviti da lagano vri 5 minuta pa isključiti.Poslužiti supu toplu.