Pileća supa sa griz knedlama

U supu sam stavila pileće batake koje sam kasnije iskoristila kod glavnog jela. Uvek na ovakav način možete iskoristiti meso iz supe ako ga...

U supu sam stavila pileće batake koje sam kasnije iskoristila kod glavnog jela. Uvek na ovakav način možete iskoristiti meso iz supe ako ga ne jedete i pripremite odlične pileće ćufte i na taj način uštedite.

Sastojci:

  • 2 pileća bataka sa zabatcima
  • 2 veće šargarepe
  • 1 paštrnak
  • 1 peršun
  • 1 mali crni luk
  • 1 kašika suvog začina
  • 1/2 kašičice šećera
  • prstohvat soli
Za knedle:
  • 1 jaje
  • prstohvat soli i peršuna
  • 5 – 6 kašika griza
    Priprema:
    Batake oprati pa staviti u hladnu vodu.
    Dodati očišćenu šargarepu, peršun i paštrnak, dodati crni luk i suvi začin, pa na jaču vatru staviti da provri.
    kad provri skinuti što je zapenilo pa smanjiti na srednju vatru da se lagnao sve kuva.
    Kada su se i meso i šargarepa skuvali procediti, pa šargarepu vratiti celu ili iseckati.
    Ulupati jaje pa dodati griz so i peršun, a u supu dodati so i šećer pa sačekati da provri.
    Vaditi malom kašičicom knedle i spuštati u supu.
    Ostaviti da lagano vri 5 minuta pa isključiti.
    Poslužiti supu toplu.

Slični recepti

Supe 5048565818274030247

Постави коментар

emo-but-icon

Kako ocenjujete naše recepte?

Popularno

Novo

Utisci

item